Ağız Yarasına Ne İyi Gelir?
Dahiliye

Ağız Yarasına Ne İyi Gelir?

    Ağız Yarasına Ne İyi Gelir?

    Ağız kuruluğuna ne iyi gelir? Ağız yaralarına neyin neden olduğunu veya nasıl tedavi edileceğini bilmiyor olabilirsiniz. Bu yaygın koşullar hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.

    Ağız yaralarına derideki kesiklerden giren bakteriler neden olur. Genellikle ağzın iç astarında bir yaralanma olduğunda ortaya çıkarlar.

    Herpes Simpleks Virüsü (HSV)

    HSV, insanları etkileyen en yaygın virüslerden biridir. Oral uçuk olarak da bilinir. Bu virüs dudakları, diş etlerini, dili, ağız çatısını, yanakları ve ağzın diğer kısımlarını etkiler.

    Oral Mukozit

    Oral mukozit, kemoterapi veya radyasyon tedavisinin neden olduğu ağız zarının iltihaplanmasıdır. Genellikle tedavi başladıktan sonra iki hafta içinde ortaya çıkar. Semptomlar ağrı, yanma, hassasiyet, şişlik, ülser ve ağız içinde beyaz lekeleri içerir.

    Kandidiyaz

    Kandidiyaz, deri ve tırnakların mantar enfeksiyonudur. Genellikle dilde, dudaklarda, yanaklarda, diş etlerinde ve vücudun diğer bölgelerinde küçük kırmızı lekeler olarak görülür. Tedavi, nistatin gibi antifungal ilaçları içerir.

    Pamukçuk

    Pamukçuk, ağzın içini kaplayan mukoza zarının iltihaplanmasıdır. Bu durum genellikle ağızdaki bakteriler ile bağışıklık sistemi arasında bir dengesizlik olduğunda ortaya çıkar.

    Stomatit

    Her biri kendi nedeni ve tedavisi olan birkaç farklı stomatit türü vardır. Bir tür stomatit, Herpes Simplex Virüsü (HSV) olarak adlandırılır. HSV'ye ağızdaki hücrelere saldıran bir virüs neden olur. Ayrıca vücudun diğer bölgelerine yayılarak uçuklara neden olabilir.

    "Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz."

    Yazar Hakkında

    Tıbbi Yayın Kurulu

    Tıbbi Yayın Kurulu

    tarafından 03.08.2022 tarihinde onaylandı.

    İletişim Formu

    Yazar Hakkında

    Tıbbi Yayın Kurulu

    Tıbbi Yayın Kurulu

    tarafından 03.08.2022 tarihinde onaylandı.