Koklear İmplant Tedavisi
Kulak Burun Boğaz (KBB)

Koklear İmplant Tedavisi

    Koklear İmplant Tedavisi

    Koklear implantlar, işitme kaybı yaşayan kişiler için mükemmel bir seçenektir. Koklear implantlar, kulağın arkasındaki kafatasına cerrahi olarak implante edilen küçük elektronik cihazlardır. Sesi, işitsel siniri uyaran elektrik sinyallerine dönüştürürler. Bu, ileri dereceden ileri dereceye kadar sağırlıktan muzdarip kişilerde kısmi işitmeyi geri kazanmaya yardımcı olur.

     

    Koklear İmplant Nedir?

    Koklear implant, sesleri elektriksel darbelere dönüştürerek işitsel sinirleri uyaran elektronik bir cihazdır. 1960'larda ileri ve çok ileri derecede sensörinöral işitme kaybı olan kişiler için bir tedavi olarak geliştirilmiştir.

     

    Koklear İmplanta Kimin İhtiyacı Vardır?

    Orta ila şiddetli işitme kaybı olan kişiler genellikle koklear implanttan yararlanır. Bir ses duygusu sağlarlar ve konuşmayı daha kolay anlamalarına yardımcı olurlar. İşitme kaybı teşhisi konduysa, koklear implantın sizin için uygun olup olmadığı konusunda doktorunuzla konuşun.

     

    Koklear İmplan Nasıl Çalışır?

    Koklear implant, elektrik sinyallerini doğrudan iç kulağa gönderen harici bir mikrofon, işlemci ve vericiden oluşur. Bu sinyaller, işitsel sinirdeki sinir hücrelerini uyararak beynin sesleri normal olarak yorumlamasını sağlar.

    Şiddetli ila ileri derecede sensörinöral işitme kaybı teşhisi konduysa, koklear implant sizin için doğru olabilir. Koklear implant için uygun olup olmadığınızı belirlemek için testten geçmeniz gerekecektir.

     

    Koklear İmplant Nerede Bulabilirim?

    Koklear implant, iç kulağa verilen hasar nedeniyle işitme duyusunu kaybeden kişilere bir miktar işitme duyusunu geri kazandırmaya yardımcı olan elektronik bir cihazdır. İki bölümden oluşur: bir mikrofon ve bir alıcı/stimülatör. Mikrofon sesleri alır ve bunları elektrik sinyallerine dönüştürür. Bu sinyaller kablolar aracılığıyla alıcı/stimülatöre gönderilir ve burada tekrar ses dalgalarına dönüştürülür. Bu süreç işitsel siniri uyarır ve beynin sinyali ses olarak yorumlamasını sağlar.

    "Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz."