Asperger Sendromu Nedir?
Psikiyatri

Asperger Sendromu Nedir?

    Asperger Sendromu Nedir?

    Asperger sendromu, insanların bilgiyi nasıl işlediğini ve iletişim kurduğunu etkileyen bir otizm spektrum bozukluğudur. Ayrıca, diğer insanların duygu ve düşüncelerini anlamada zorluk da dahil olmak üzere sosyal etkileşimde sorunlara neden olur.

    Asperger Sendromu Belirtileri Nelerdir?

    Asperger, sosyal etkileşimler ve iletişim ile ilgili zorlukların yanı sıra tekrarlayan davranışlar ve sınırlı ilgi alanları ile karakterize gelişimsel bir yetersizliktir. Asperger'li insanlar genellikle arkadaş edinmekte ve başkalarıyla iletişim kurmakta zorlanırlar. Nesneleri toplamak veya belirli cümleleri tekrarlamak gibi sıra dışı alışkanlıkları da olabilir.

    Asperger'iniz olabileceğini düşünüyorsanız, doktorunuzla konuşun. Belirtileriniz hakkında sorular soracak ve tanı kriterlerini karşılayıp karşılamadığınızı belirlemek için bir değerlendirme yapacaktır. Çocuk gelişimi veya psikiyatri uzmanına görünmeniz gerekebilir.

    Asperger Sendromunun Nedenleri Nelerdir?

    Asperger sendromunun birkaç olası nedeni vardır. Bir teori, Asperger's'li kişilerin sosyal ipuçlarını işlemede zorluk yaşadıklarını öne sürüyor. Ayrıca büyük resimden çok ayrıntılara odaklanma eğilimindedirler. Bu, başkalarının ne düşündüğünü ve hissettiğini anlamalarını daha az mümkün kılar.

    Asperger Sendromu İçin Tedavi Seçenekleri Nelerdir?

    Asperger sendromunuz olabileceğini düşünüyorsanız, doktorunuzla başvurmalısınız. Tedavinin sizin için doğru olup olmadığına karar vermenize yardımcı olacaktır. İlaç almanız veya terapi almanız gerekebilir.

    Asperger sendromlu çocukların ebeveynleri için birçok kaynak mevcuttur. Bu kaynaklar, durum hakkında daha fazla bilgi edinmenize ve bundan etkilenen aileler için destek grupları bulmanıza yardımcı olabilir. Bu kapsamda detaylı bilgi almak için 0312 911 77 77 numaralı çağrı merkezimizden detaylı bilgi edinebilirsiniz.

    "Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz."

    Yazar Hakkında

    Tıbbi Yayın Kurulu

    Tıbbi Yayın Kurulu

    tarafından 30.07.2022 tarihinde onaylandı.

    İletişim Formu

    Cahit PEKYARDIMCI
    Psikiyatri

    Uzm. Dr.

    Cahit PEKYARDIMCI

    Koru Ankara Hastanesi

    Mehmet EnverANALAN
    Psikiyatri

    Uzm. Dr.

    Mehmet Enver ANALAN

    Koru Ankara Hastanesi